diumenge, 2 de setembre del 2012

Els ideòlegs progressistes fan nosa

En política, però també en religió, els que prediquen el canvi per millorar la participació, obrint-se a la societat a qui diuen servir, són els que fan nosa i les respectives cúpules directives s'encarreguen d'arraconar. Una mostra la teniu en el jesuïta que va morir divendres, a l'edat de 85 anys, monsenyor Carlo Maria Martini, que havia estat cardenal de Milà i papable per substituir Joan Pau II.
Bé, això de papable queda molt bé, però hauria estat una gran sorpresa, per no parlar de miracles, atesa la seva manera de pensar tan allunyada del tarannà de la cúpula vaticana. Una persona que devia escandalitzar les ments més carques de la jerarquia eclesiàstica, que són els que dominen i marquen el funcionament de l'Esglèsia catòlica oficial.
Arran de la seva mort, la premsa glosa la seva personalitat, el seu missatge de fe cristiana, i ens fa veure quant equivocada està la jerarquia eclesiàstica i allunyada del missatge de Jesús. En una de les seves darreres entrevistes parlava d'un endarreriment de dos-cents anys. Realment, l'Església catòlica ha sofert un canvi important desprès del Concili Vaticà II, caminant com els crancs i perdent els valors i virtuts aparegudes durant el Concili.
Espanya és un exemple flagrant del deteriorament del missatge de Jesús en mans d'uns bisbes ineptes, tancats, i marcats per una filosofia política i social d'extrema dreta, negant al poble la virtut de la raó, emparant-se en el capital i els interessos de classe. No és estrany que a mesura que les persones obren els ulls, es decantin d'aquesta església falsa que només coneix el càstig i les prohibicions per esclavitzar les ments senzilles del poble.
Qui estigui allunyat de la Fe catòlica, que llegeixi les paraules i pensaments del cardenal desaparegut i s'adonarà de la claredat del seu missatge esperançador, tan diferent del que pot escoltar de personatges com el cardenal Rouco Varela.