dimecres, 19 de setembre del 2012

El Rei d'Espanya pren partit


La carta que el rei espanyol va penjar a la seva pàgina d'Internet defineix clarament el seu posicionament davant l'enfrontament entre Catalunya i la resta d'Espanya. D'aquesta manera el rei se significa amb una part dels espanyols i ja no ho és de tots. El dilema que podria sorgir sobre el futur del rei amb una Catalunya independent ha quedat resolt.
Si els dies immediatament després de la gran manifestació de la Diada, els polítics espanyols varen estar calladets, a mesura que s'ha anat acostant la data de la reunió prevista entre Rajoy i Mas, les boques s'han anat obrint, la majoria d'elles per amenaçar-nos amb l'exèrcit, la Constitució i la dissolució de la nostra autonomia.
Avui, vigília de la trobada, els diaris digitals van plens de declaracions i més amenaces, condicionant, sens dubte, la reunió dels dos presidents. És més, els dos mandataris ja s'han pronunciat de tal manera que la trobada de demà a Madrid és pur formalisme. Què passarà demà passat?
Són diverses les possibilitats obertes, des del silenci a l'espera de la reflexió serena del nostre president i el seu govern, a les declaracions radicals del pas a la sobirania plena, hi pot haver moltes reaccions, no totes assenyades. Sigui el que sigui, s'ha constatat que Espanya no és un model de democràcia plena, ja que no s'accepta el dret a l'autodeterminació.
I aquest dret a l'autodeterminació és el que se li demanava al PSC des d'un diari català. El PSC està en contra de la independència o bé del dret a votar el futur que nosaltres volem. Si el vot és contra la independència, es pot entendre i argumentar, però si fos contrari a l'autodeterminació, el partit hauria de fer una reflexió molt profunda i analitzar d'on vénen i on volen anar a parar.  El que sí han de saber és que els seus socis del PSOE ho han deixat molt clar, i això és un fet lamentable per a la salut democràtica del poble espanyol.