dilluns, 10 de setembre del 2012

El poder emana del poble. Els polítics només l'administren

Si la manifestació va en contra de la Constitució és senyal que a la Constitució li falla alguna cosa. Cap persona ni institució democràtica em pot privar del dret a decidir. Només els sistemes dictatorials ho prohibeixen. La senyora Cospedal ha de saber que demà, a Barcelona, anirem a reclamar els nostres drets com a catalans, i el principal d'aquests és el dret a l'autodeterminació. Si volem independitzar-nos només nosaltres ho podem decidir.
Aquests dies no saps si riure o plorar de tantes declaracions miserables de polítics en actiu. Hem confós els termes i ens hem arribat a creure que el poder està en mans dels polítics. Això no és així! El poder emana del poble i els polítics en tot cas tenen l'encàrrec d'administrar-lo. Cap d'ells, per més majoria que hagi obtingut, té la potestat de privar-nos dels nostres drets més elementals. 
Com pot dir la senyora del PP que la manifestació de demà va contra la Constitució, i que ells no anirien mai en contra de les lleis? No serà perquè són ells qui aproven aquestes lleis? També seria ser estúpid anar en contra de les lleis que has aprovat. Les que no els agraden ja se n'encarreguen de substituir-les. No ho faran amb la llei sobre l'avortament?
El poble no redacta ni promulga lleis, i per tant la seva única arma és manifestar-se en contra d'allò que considera que l'escanya i no el deixa ser lliure. Demà és el que anirem a dir i manifestar. Que cap polític del PP o el PSC se li acudeixi fer seva la manifestació. Hi podran estar en contra. Hi tenen tot el dret, però no poden amagar que demà és un dia gran per a Catalunya. La feinada començarà el dimecres quan haurem de convèncer els indecisos i contraris sobre els avantatges de ser lliures. Perquè sols no podem anar enlloc.
Sentia avui a la tertúlia de Catalunya Ràdio a un ex PP que culpava el seu partit d'haver arribat a la situació actual. Segons Manolo Millán, la primera legislatura d'Aznar es varen fer bé les coses, però a la segona, amb la seva majoria absoluta, tot se'n va anar en orris. Probablement si els diferents governs espanyols s'haguessin pres seriosament el fet diferencial català, hi hauria molta menys gent que estaria reclamant la independència. Una fórmula federal podia ser una bona solució, però pretendre escanyar-nos com ho han estat fent fins ara, només porta a una sortida: exigir la independència.