dijous, 13 de setembre del 2012

Ara és l'hora dels partits polítics

Arran de la manifestació multitudinària a favor de la independència de Catalunya t'adones de la categoria de les persones, dels polítics catalans i espanyols, per les seves declaracions o sortides per peteneres. Una cosa és reconèixer el dret i l'altra estar-hi d'acord. Tothom és lliure de pensar com vulgui en relació a la demanda d'independència, però ningú no pot negar-nos el dret. Els que ho fan no són realment demòcrates.
Aquí es pot distingir la diferència, a nivell català, entre el PSC i el PP. Personalment puc entendre que el PSC oficial no estigui a favor de la independència, però les seves declaracions han estat totalment democràtiques i respectables. Això no ho podem dir del PP. Afirmar que defensar la independència és anticonstitucional és la manera més estúpida de no acceptar l'opinió de gairebé dos milions de catalans. El mateix podríem dir de la gent de C's. És per això que continuo confiant amb el PSC per ajudar a construir la nació que vol la majoria de catalans.
No podem permetre actuacions com la del notari de SI. Les seves actuacions reiterades i discursos insultants, només ens poden portar problemes i crear enemics. Sembla estrany que no entengui que reclamar la independència no ha de ser motiu per fer enemics, sinó d'explicar als que no hi creuen, el per què de la nostra demanda. Hem d'actuar en positiu i en tot cas que siguin els contraris els que juguin les cartes equivocades.
Dimarts es va manifestar el poble i ara és l'hora dels nostres polítics a qui hem d'exigir que estiguin a l'altura de les circumstàncies. No poden dubtar i cal que vagin junts. No poden tornar a caure en l'error de barallar-se entre ells. Que recordin quins varen ser els resultats dels partits independentistes després de la manifestació del 10 de juliol de 2010. No podem anar enrere i els polítics que ens representen seran responsables del futur que aconseguim. Si tota la moguda no serveix per a res, els haurem d'exigir que pleguin i que no es tornin a presentar mai més per governar-nos.
Que cap partit no exclogui els altres, a no ser que aquests renunciïn a participar. El PP ho ha deixat clar i està en el seu dret, però necessitem una majoria important i aquesta ens l'ha de donar el partit dels socialistes catalans. Si el PP i C's es volen marginar, que sigui per pròpia voluntat, però intentem convèncer els nostres veïns que la independència no va contra ningú, sinó a favor nostre.
Com ja he dit en alguna altra ocasió, el model federal asimètric no el veia gens malament com a solució final. El problema és que la resta d'Espanya no hi creu i, tal com ja he dit en algun altre post, no ens deixen gaires alternatives, però separats no aconseguirem res.