diumenge, 6 de maig del 2012

Un socialista, president de la República francesa

La notícia del dia, amb permís del Partit Popular català, i dels nostres veïns grecs, són les eleccions presidencials franceses que, en segona volta hauria donat com a vencedor el representant socialista François Hollande, i per tant el fins ara president francès Nicolas Sarkozy ha estat un altre dirigent europeu que perd les eleccions del seu país.
No cal dir que els socialistes espanyols i també el PSC estaran molt contents amb aquesta victòria, perquè és la primera bona notícia que reben després de la seva desfeta al nostre país. Tot i així hi ha més gent que aplaudirà l'elecció del nou president, perquè tindrà efectes fora de les fronteres franceses, i segons el meu punt de vista, si es manté amb les promeses electorals, podran ser beneficioses per a tots.
Hollande ha deixat molt clar que no es pot anar només amb polítiques d'austeritat, si es pretén sortir d'aquesta situació depressiva que no ens porta enlloc. Sarkozy ha seguit obedient la política de la dirigent alemanya, fent cas omís a molts economistes que estaven demanant polítiques incentivadores de creixement econòmic.
És per això que les persones que des de fa temps estem manifestant que els dirigents europeus s'equivoquen, que estan portant Europa a una depressió total, i que no n'hi ha prou amb reduir el dèficit, que l'economia ha de créixer, i que reduint el poder adquisitiu de tothom no ajudava gens, veiem amb bons ulls l'elecció d'Hollande.
Ara els francesos es fixaran en les eleccions legislatives del mes de juny per veure si també els socialistes sortiran guanyadors, o bé hi haurà una cohabitació dreta/esquerra. Le Pen té moltes ganes de fer un bon paper, i la veritat és que no ho té del tot malament.