diumenge, 7 d’agost del 2011

Uns altres indignats a la gruta

Benvinguts a la gruta! amb aquesta salutació començàvem el dia. Un diumenge d'agost sense cap programa previst, però amb les ganes de trencar la rutina. Ahir a la tarda vàrem decidir que assistiríem a la missa "clandestina" de la gruta de Lourdes. És la primera vegada que hi anàvem i l'experiència ha estat interessant. La impressió que tens és que et trobes entre una colla d'amics, on tothom té el seu paper per tal que es pugui dur a terme la celebració de l'eucaristia. Un treball conjunt amb ganes de demostrar que hi ha voluntat de conservar aquesta celebració d'estiu. Un corrent crític dins la vida parroquial?
I la tarda, fins a Sant Pol. Una població veïna que té el seu encant. He recordat la notícia que sortia l'altre dia, de la lluita entre la població, amb l'ajuntament al capdavant, i Adif. L'adaptació de les estacions i el seu tancament, que s'està fent a la línia del Maresme, pot enlletgir l'encantadora estació de Sant Pol, que es troba integrada en el poble. Lluitar contra administracions supramunicipals és molt pesat, i acostumes a tenir les de perdre. A Espanya, l'administració pública no contempla el sentit comú. Tot es fa per reial decret, sense tenir en compte la realitat.
És per això que parlar d'administració única és una utopia. Només uns quants il·lusos podíem estar pensant en la possibilitat d'aplicar l'administració única. Al nostre país existeix una lluita entre administracions, i la local és la que sempre perd. No us penseu que sigui un problema estatal només. A Catalunya hem adoptat el mateix criteri, i encara l'hem exagerat. 
No sé si els vilatans de Sant Pol aconseguiran aturar les intencions d'Adif. Desitjo que així sigui, i des d'aquí tot el meu suport, encara que només sigui virtual. Quan els indignats formin part de les institucions públiques, amb capacitat de decidir, encara que sigui a un nivell molt bàsic, començarem a fer bé les coses i potser aconseguirem el canvi tan desitjat.
Els amics de la gruta, d'aquest matí, són uns indignats que no s'han assegut davant la parròquia, sinó que s'han unit per celebrar l'eucaristia davant la verge de Lourdes.