dilluns, 22 d’agost del 2011

No cal que tot s’enfonsi

Mig llegint el diari i mirant els darrers minuts del partit del Barça, m'ha cridat l'atenció les declaracions de l'exconseller Carretero en què afirma que el millor que li pot passar a Catalunya és la majoria absoluta del PP el 20N. És allò de com pitjor estiguem, millor en sortirem. Jo no hi crec.
Al marge d'acceptar o no que una majoria absoluta del PP és un resultat negatiu per Catalunya, em sembla que Carretero s'equivoca, i només cal que miri enrere. Precisament els catalans, en política, som incapaços de treballar solidàriament, i si pinten bastos, ja ens podem preparar.
Els èxits s'assoleixen treballant amb constància i responsabilitat. Esperar que els altres et solucionin els problemes (en el cas de Carretero, portant-te la contrària fins a l'extrem), a la llarga no acaba funcionant. És per això que en aquest blog m'he fet pesat repetint mil vegades que només ens en sortirem si anem tots plegats, si sabem implicar els altres en el projecte comú, en lloc de distanciar-nos-en. 
Carretero, que va marxar d'ERC, ara els demana anar junts amb un mateix objectiu: la independència. En això no s'equivoca, però els haurà de demostrar que sap escoltar i que no se'n va a la primera de canvi. Treballa en grup demana paciència, humilitat i saber escoltar.