dilluns, 15 d’agost del 2011

Estem desorientats

He llegit que en Bojan, recentment fitxat per la Roma, va estar a punt de ser agredit a València perquè és català. Això és el que va declarar l'exjugador del Barça, quan va poder fer declaracions sobre el desgraciat succés. No anem bé. Si la notícia que apareix als diaris és certa, realment poder afirmar que estem malalts.
Estem vivint un temps de bojos en què qualsevol excusa és bona per armar una revolució. El meu dubte és si ens trobem davant una crisi econòmica o bé una crisi social. Perquè... el comportament és causat pels problemes de subsistència o per una degradació de la pròpia societat? 
Tots hem col·laborat a sacsejar la nostra societat i l'estem portant a un cul de sac. No pot ser que mentre a Somàlia s'estan morint de fam, mentre a Síria el govern dispara a matar la seva població, mentre a Líbia el coronel Gadafi continua lluitant per mantenir-se al poder i morint persones innocents, nosaltres ens barallem perquè som catalans o valencians. Tan avall hem caigut?
Avui, en un article de l'ARA, llegia com es posava en dubte la pèrdua de valors, una expressió molt usual actualment. Quins valors? es preguntava. No entrem a fer comparacions, però analitzem a fons què ens està passant, a què donem importància i on volem arribar.