divendres, 15 de juliol del 2011

L'alcalde de Girona i els manifestants de CCOO

Em sembla molt bé que el senyor Joan Carles Gallego, amb qui, per cert, vàrem coincidir a la facultat d'Econòmiques de la Universitat de Barcelona, defensi el sindicat CCOO, davant les paraules de l'alcalde de Girona, després d'haver estat agredit per uns manifestants que protestaven contra les retallades de Salut. Ja em crec que CCOO no pretén agredir ningú, però si organitzen una activitat al carrer, s'han de responsabilitzar del comportament de la gent convocada.
Perquè és molt fàcil animar tothom a sortir al carrer i no assumir responsabilitats pel que pugui passar. Ja està bé de tanta inconsciència!!! El màxim responsable de CCOO a Catalunya, ha de saber que esvalotar el galliner comporta un risc i l'ha d'assumir. 
Vaig dir-ho en motiu de la convocatòria dels indignats a protestar contra els parlamentaris que havien d'aprovar els pressupostos. Quan una entitat organitza un acte a la via pública, a part del permís corresponent, se li demana una assegurança pel que pugui passar als convocats, però també als vianants que es puguin creuar. Doncs a unes persones que no demanen permís, com a mínim han de procurar una assegurança, i si no la tenen, assumir ells la responsabilitat.
Ahir em comentaven que els alemanys disposen d'una assegurança que es fa càrrec d'un possible accident domèstic, com pot ser el vessament d'un got de cervesa a sobre d'un altre. Potser, si això és així, és portar-ho a un extrem, però el que no es pot permetre és que la gent actuï i no assumeixi la responsabilitat dels seus actes.
Per tant, segur que CCOO no volia agredir l'alcalde de Girona, però unes persones que estaven convocades a la manifestació, ho varen fer. Qui és el responsable? No, si al final resultarà que el responsable és el senyor alcalde, per haver participat a l'acte que CCOO va intentar boicotejar.