dimecres, 14 d’abril del 2010

Rentem la cara

Ahir a la tarda el conseller Nadal va anunciar que aquest mes es licitarà la variant de Valldegata, la que unirà la Nacional II amb l'autopista C-32. Es tracta d'una carretera de només un quilòmetre, però que fa anys que se'n parla. La importància està en què permetrà eliminar la carretera que passa pel mig d'Arenys (la C-60 o antiga B-511) i reduir sensiblement la circulació de vehicles per la Riera.
Em sembla que quan vaig arribar a Arenys, l'any 80, ja se'n parlava, i sempre es deia que anava per llarg, però que s'acabaria fent. Ara sembla que va per curt i que pot ser una realitat a finals d'aquest any o començaments de l'altre.
Si tot va com sembla que ha d'anar, ens trobarem que en un any canviarem la cara de la nostra població, amb unes millores urbanístiques importantíssimes, a la façana marítima, amb el passeig de la tercera platja i potser també el camí cap a Caldes; amb els giratoris de la N-II i la variant de Valldegata; les andanes de l'estació del tren; la urbanització de La Riera, en el seu tram baix, i d'un conjunt de carrers al centre històric de la vila, i...
Resultarà, i això ho vaig escriure un dia a no sé on, que justament en uns anys de crisi serà quan més obra pública s'haurà fet, i més transformació haurà sofert la nostra vila. I això té mèrit, encara que hi haurà qui s'encarregarà de treure'n-li.
De fet avui volia parlar dels consellers d'ICV que, no em negareu, donen bons motius per fer-hi comentaris. Ara estem a l'espera de si un d'ells mou fitxa, per després fer-hi cullerada. Suposo que el soci majoritari desitjarà pensar que en pot prescindir en una futura combinatòria, si més no dels representants actuals.