dilluns, 12 d’abril del 2010

Internetness

Ho definiria com la malaltia originada per la dependència a l’Internet. Quan no et pots connectar a la xarxa, sembla com si et quedessis sense saber què fer. Com si t’haguessin desaparegut les idees i només se t’acudís tancar-te i perdre’t en els somnis, en el no res. Aquests dies a casa tenim problemes de connexió, gairebé diaris, en un moment o altre, i això fa que si tens pensat connectar-te, o bé com és el meu cas, escriure el post del dia, et quedis frustrat, amb un sentiment d’impotència. Simplement perquè no hi ha xarxa.

Quan recuperes la connexió, sembla que et torni la vida, l’acció. Se t’obren les portes de casa i et disposes a treballar, navegant d’aquí a allà. I llavors no recordes de què volies parlar abans d’adonar-te que no hi havia xarxa.
Avui, a més, m'ha passat el que desitges que succeeixi quan et trobes sense connexió, i és posar-te a escriure amb el convenciment que durant l'exercici vindrà la connexió. M'ha passat també que no he recordat el tema de què volia parlar avui, encara que més o menys anava en la direcció d'explicar una mica d'història dels tres anys de funcionament. Sobretot en l'aspecte sensorial, no tant per l'execució de la feina.
Deixeu-me que us digui que només de sensacions podria escriure tot un article i encara quedaria curt. No us podeu pas imaginar com canvia tot l'entorn i et canvia també, no pas l'actitud sinó la visió, o el que és més correcte, encara que em repeteixi, les sensacions.
Vivim voltats de sentiments, negatius: de culpa, frustració, fracàs, impotència, desengany... i positius: responsabilitat, èxit, orgull, satisfacció..., però les sensacions no són sempre les mateixes, sinó que canvien amb el temps. No és la mateixa sensació de desengany els primers dies de rodatge, de quan portes tres anys d'experiència. Les sensacions es troben una persona experimentada i més segura de si mateixa. L'efecte que provoquen no és el mateix, i en això l'experiència és un grau.
El que estic experimentant aquests dies tindrà els seus efectes, encara que no puc preveure'n el temps, però segur que donarà peu a uns escrits més o menys sorprenents; n'estic convençut.