divendres, 23 d’abril del 2010

Inauguració d'un teatre

La frase amable: "l'he trobat molt canviat", referint-me al nou Teatre Atlàntida de Vic, res a veure amb el que havia estat ara fa deu anys.
Puntualment ens hem trobat molts dels que d'alguna manera hem contribuït a fer història al voltant del teatre a Vic, des de polítics fins a professionals de les arts dramàtiques, o usuaris del teatre, gestors... tots hem arribat fins a l'emplaçament del nou teatre que no té res a veure amb el passat.
La inauguració ha consistit en unes paraules de record dels artífexs del teatre, tant professionals de la construcció com impulsors de la cultura vigatana, i l'estrena d'una peça simfònica-coral, amb lletra de Lluís Solà i Sala, i música de Josep Baucells, interpretada per les corals de Vic i Manlleu i l'orquestra de Vic, amb el narrador Santi Ricart, sota la direcció de Jordi Mora.
Us haig de dir que em feia il·lusió aquesta inauguració, perquè es tracta d'un esdeveniment important per a la ciutat de Vic i la comarca, que ha estat set anys sense unes instal·lacions teatrals com es mereixia, i mentre escoltava l'obra musical recordava bells temps (també vells) en què els concerts i les representacions teatrals ocupaven un lloc important del meu temps.
Ara es tracta que l'equipament sàpiga justificar la inversió realitzada en benefici dels seus veïns més propers. Em deien que malgrat la crisi la gent continua anant al Teatre. És una bona elecció, potser per oblidar la crua realitat. Sigui com sigui ara Vic no té excusa, l'espai ja el té. Que no hi faltin les ganes!