dimecres, 21 d’abril del 2010

Plantem cara

De respectar s'ha de respectar tothom, però opinar i criticar no ens ho pot privar ningú. Tots respectem els components del Tribunal Constitucional, però no estem d'acord amb el seu funcionament, ni amb la seva inoperància, ni amb el sistema de nomenar els seus membres. Si més no això és el que jo penso i estic convençut que no sóc l'únic.
El president Montilla ho ha dit ben clar: "Catalunya defensarà l'autogovern tantes vegades com faci falta". Ho pensarem de manera diferent, amb més o menys intensitat, amb més o menys confiança, però som molts que ho defensarem i no ens cansarem de dir-ho on sigui i davant de qui sigui.
No pot ser que dotze persones puguin posar en dubte la validesa d'una llei referendada pel poble, que és sobirà. Si aquestes persones creuen que l'Estatut no encaixa amb la Constitució, només hi ha dues alternatives: desautoritzar-los o modificar la Constitució.
Caldria analitzar qui està faltant el respecte a qui, i la meva conclusió és que fa massa temps que els catalans, com a poble sobirà, som víctimes d'un nacionalisme espanyol excloent, que no permet que puguem desenvolupar els nostres drets.