dimecres, 24 de juny del 2009

Sobretaula de Sant Joan

Un any més ens hem trobat al voltant de la taula per celebrar el sant del cap de família, i per segona vegada ho hem fet amb l'absència d'en Martí que s'ha excusat. El primer any de residència a Banyoles vàrem aconseguir que vingués, però després ja no ens ho ha posat fàcil. En Martí sempre es troba a faltar, encara que el debat d'avui ha estat molt intens i ens hem aixecat de la taula gairebé a les set de la tarda.
No hi ha faltat els temes de sempre: l'església i la política, acompanyats avui d'un tema estrella, com és el de l'educació dels fills i dels joves. D'aquí hem anat a parar a l'església, quan parlàvem de valors.
Malgrat siguin temes recurrents, el debat és ric i sempre hi ha matisos que els fa diferents. És bo comprovar que totes les idees hi són exposades amb una bona pràctica de l'exercici del saber escoltar, que no sempre es pot dir.
No arreglem el món, que tampoc es pretén, però ens permet reflexionar sobre fets i interrogants que se'ns presenten el dia a dia. El debat ens apassiona i per això les hores van caient sense adonar-nos-en. Avui no hi havia comunions ni batejos que ens fessin acabar abans i això ha facilitat que el sobretaula s'allargués tant. La propera cita d'aquí a un any, abans, però, trobarem altres motius per fer-la petar.