dilluns, 8 de juny del 2009

Ara ja n'hi ha prou, tornem-hi

Senyors, si volen que l'abstenció vagi creixent, continuïn afirmant que han guanyat i que no sé què més. Ja seria hora que diguéssim les coses tal com són, ens agradin o no, però amb la veritat per davant.
El PSOE ha perdut les eleccions europees a la circumscripció espanyola, i a Catalunya CIU no ha guanyat, encara que sigui el partit que ha pujat respecte les anteriors eleccions. No vulguem buscar tres potes al gat i no ens enganyem amb interpretacions que no porten enlloc.
Si bé és veritat que tothom hauria d'admetre aquesta derrota d'uns i la victòria dels altres, també tots haurien de ser molt fidels amb els fets i entendre que el que ha perdut el PSOE són les eleccions europees. Com es pot ser tan cínic i a partir d'aquests resultats exigir un avançament de les eleccions generals, tres anys abans? Probablement si Zapatero segueix fent la política que fins ara ha fet, les properes generals també les perdrà, però en tot cas serà d'aquí a tres anys, o abans si algú presenta una moció de censura i aprofita la minoria del PSOE al Congrés.
La gent s'equivocarà o no anant a votar o abstenint-se, però no és tonta. La gent és capaç de votar diferent quan es tracta d'unes eleccions municipals, autonòmiques o estatals. La gent pot decidir abstenir-se, no pas per peresa, sinó per protestar davant d'una campanya electoral que ho ha estat tot menys didàctica i explicativa.
No exculpo a ningú, però els polítics han d'aprendre la lliçó. Les persones que de joves no vàrem poder votar perquè teníem un dictador, aviat se'ns acabarà aquesta mena de fidelitat al vot i també ens quedarem a casa.
Deixem, doncs, de llençar proclames i posem-nos a treballar; primer per sortir d'aquesta crisi que ens comporta tants problemes, i després per implicar més a tothom en la gestió de la cosa pública.