dimarts, 9 de juny del 2009

El recompte tampoc?

Vilaweb es feia ressò, avui, d'un conjunt d'irregularitats en el recompte dels vots de les eleccions de diumenge. Segons diu la notícia, serien diferents els perjudicats, per algun tipus d'error o altre, encara que posa un èmfasi especial en el cas del partit Iniciativa Internacionalista, que recordareu va estar a punt de ser exclòs de la campanya electoral acusats de pertànyer a l'entorn d'ETA.
Si bé és cert que els fets que comenta Vilaweb són curiosos, i algun d'ells fins i tot poc creïble, el rebombori que pot provocar no afavoreix el sistema democràtic que tots defensem, però que cada vegada hi trobem més paranys i menys il·lusió.
Només faltaria que no tan sols ens avorreixin les campanyes electorals (a algú els avergonyeixen), sinó que el recompte tampoc sigui aigua clara. No crec que el PSOE hagi perdut pels possibles vots traspaperats de Beneixida, ni que Iniciativa Internacionalista no hagi obtingut representació al Parlament europeu per la desaparició dels seus vots a poblacions abertzales del País Basc, però la desconfiança i la poca transparència, no afavoreixen la necessària confiança que requereix un sistema polític per fer avançar el país en el progrés i l'entesa. Veurem com acaba tot plegat, però jo continuo demanant als polítics un canvi de xip, i moltes ganes d'obrir les portes i finestres perquè no quedi res amagat.