dissabte, 27 de juny del 2009

Aprofitar l'estiu

Avui és un dia diferent, doncs la meitat de la família ha marxat per passar tres setmanes fora, i això es fa notar, no només avui, però és el del primer impacte.
La veritat és que han sortit molt decidits i engrescats, i això ha fet que ens ho agaféssim molt bé i divertits. Fins i tot la meva filla s'estranyava que estigués tan content. De totes maneres, sempre la processó va per dins, i malgrat estar convençut que ha estat un encert la decisió presa i que s'ho passaran d'allò més, no deixa d'existir aquella sensació que es fa notar.
He pogut intercanviar quatre paraules amb l'Ignasi i m'ha dit que acabaven d'arribar a Poole i els presentaven la família. Tenim bones referències i l'organització es mostra molt seriosa i responsable, i això és el que ha anat funcionant des del seu començament. Probablement això va ser el que ens va fer decidir per aquesta empresa.
L'estiu és un període prou llarg com perquè els pares ens preocupem per l'ús que n'han de fer els nostres fills. Hem de considerar que durant el curs han treballat i carretejat una agenda força atapeïda, i com que els resultats han estat més que satisfactoris, no podem prémer massa, però ens equivocaríem si els deixéssim gairebé tres mesos sense cap obligació ni feina.
Enviar els fills a practicar un idioma és una bona opció, sobretot vist el bon resultat de l'estiu anterior en què varen tornar amb moltes ganes d'estudiar l'anglès, i sobretot sensibilitzats de la importància de conèixer la llengua. No és una opció barata, però si t'ho proposes i tenint en compte que et cal prioritzar, i per tant deixar de fer altres coses, pots aconseguir-ho. És evident que no tothom, però més gent de la que podria semblar, ja que moltes famílies tenen despeses innecessàries o si més no que prioritzen a l'estalvi, i per tant els pot semblar que no ho poden assumir.
Arenys de Mar presenta, des de fa molts anys, un programa d'activitats per als nois i noies que abasten diferents modalitats. No es tracta d'inscriure els fills perquè estiguin distrets i no es quedin sols a casa, sinó que s'ha de fer amb la mentalitat que també en el lleure s'educa les persones, i si ho fan amb allò que els agrada, els resultats encara són millors.
Recordo els meus estius d'infantesa, en què els matins, allà a Cantonigròs, els dedicàvem a l'estudi, amb un estudiant de l'Esquirol que pujava cada dia. No s'entenia com càstig per no haver estudiar prou a l'hivern, que no era el cas, sinó com a una obligació d'aprofitar també l'estiu per créixer en coneixements i no estar tot el dia vagant pel poble. Les tardes les aprofitàvem per anar a berenar a la font, o si plovia, per jugar al Palé (monoply) o a la canasta (amb cartes del pocker).