dissabte, 14 de març del 2009

Robin Hood mite o realitat

Ara només ens faltava que els pocs mites que utilitzàvem per fer pedagogia i com a exemple a seguir, ens els tirin per terra. Resulta que un professor de la Universitat escocesa de Saint Andrews ha trobat un document on es posa en dubte la bondat de Robin Hood, ja que segons sembla no es dedicava a robar només als rics, sinó que dirigia una banda de criminals que tothom temia.
Caldrà veure amb què queda tot plegat, però potser serà el moment de versionar altres pel·lícules on Robin Hood no sigui l'ànima caritativa dels pobres, sinó un famós bandoler que atemoreix a tothom.
De totes maneres el descobriment fa entreveure que el personatge no era un invent de la població, sinó que havia existit, encara que la memòria històrica el recordés com un bon home. De fet aquests personatges sempre han agradat recordar-los com a benefactors, persones que defensaven els pobres del domini generalment despòtic de reis, senyors i mandataris. Si ara ens diuen que Robin Hood no era cap sant baró, potser n'haurem de buscar algun altre a qui atribuir tots aquells valors que volem transmetre.