dijous, 26 de març del 2009

Manifestacions i manifestacions

Ja em perdonareu, però quan llegeixo segons quins titulars de premsa, no m'ho puc acabar de creure. Què vol dir: "Ángel Juanes, elegit president de l'Audiència Nacional tan sols amb el suport del sector progressista"? A què estem jugant?
Que m'ho tornin a explicar, i a veure si entenc qui escull a qui, i per què traslladem al Poder Judicial els mateixos paràmetres dels altres dos poders. Espero que a la trobada de maig, del Grup de Debat i Tertúlia, el jutge Antonio Doñate m'ho faci veure i entendre, encara que difícilment podré acceptar la situació actual.
Perquè avui hi ha diferents processos en marxa que necessiten que hi dipositem la nostra confiança, i no fa massa dies que afirmava que ens ho estaven complicant, sobretot actituds de jutges prevaricadors.
Mentrestant, 400 empresaris catalans avui viatjaven a Madrid per reclamar mesures fiscals i econòmiques per evitar el tancament diari de petits comerços, i ho han fet davant les portes del Congrés de Diputats.
Aquests empresaris no han organitzat piquets informatius, tal com si que han fet els estudiants que avui es manifestaven pels carrers de Barcelona. No cal dir que no he vist mai bé l'actitud dels piquets informatius, perquè la informació es converteix amb la prohibició de que els que pensen diferent puguin actuar lliurement. Avui passava a la Universitat de Barcelona, on els alumnes que volien entrar a classe, no ho podien fer perquè no els deixaven el piquets "informatius".
La meva filla, d'onze anys, em demanava aquest vespre que li expliqués què estava passant a la Universitat de Barcelona, i també què demanava un noi que no volia menjar. És difícil respondre en poques paraules, de manera que puguin entendre posicionaments oposats, sense caure en el més fàcil, que és atacar el que no veus bé. Són ells que hauran d'anar descobrint què és millor, o què creuen que és defensable i què no. Hi ha, però, uns principis i uns valors que transmets, i que aboserveixen si actues amb coherència.