dimarts, 10 de març del 2009

El caçador caçat

Llegeixo a les notícies que el Consell General del Poder Judicial ha decidit obrir una investigació sobre uns ingressos del jutge Baltasar Garzón en un viatge a New York, i en concepte de nòmina. Total uns 203.000 dòlars.
La primera cosa que he fet ha estat repassar mentalment si m'havia oblidat de declarar cap ingrés, però de seguida he recordat que els d'Hisenda saben més que no pas jo el que ingresso cada mes, i encara que s'oblidessin de tota la meva nòmina, els sortiria més a compte investigar aquest ingrés puntual del senyor Garzón.
Caldrà veure si hi ha delicte o s'arxiva el cas, però en tot cas la situació fa pensar. Els personatges públics no són ni millors ni pitjors que els altres, però la repercussió és molt més gran, sobretot quan es tracta de professionals que treballen perquè ningú actuï de manera il·legal, com seria el cas d'un jutge. Segur que ens vindran a la memòria diferents jutges que han estat condemnats per estafa i comportament il·legal.
També hi ha hagut alcaldes, regidors i càrrecs públics, i també funcionaris com tresorers, secretaris o interventors. Quant més poder tenen les encausats, més rebombori ocasiona, i sempre hi ha aquell que es frega les mans, desitjós que el caçador sigui caçat.
La llàstima de tot plegat és que les conseqüències d'aquestes situacions són l'augment de la desconfiança, i en el cas dels polítics, la desafecció (que va posar de moda el president Montilla, referida als catalans respecte a Espanya). Per cert, Montilla continua enviant missatges punyents al senyor Zapatero, que no ho té fàcil ni amb els propis.