divendres, 12 de desembre del 2008

Una vetllada de reflexió i debat

Hem parlat de filosofia, de religió, de cultures, d'immigració, de convivència, d'educació... ha estat una xerrada relaxada, que ha començat tot menjant el caldo i ha continuat després del cafè i el te. No hi havia pressa i en canvi moltes ganes d'escoltar i exposar les opinions que teníem sobre els diferents temes que han anat sorgint, de manera desordenada, però en profunditat.
Ha estat, en definitiva, una excepció, una pausa en aquesta agitada vida que ens han muntat i on ens hi desempalleguem com podem; un moment per reflexionar a partir de les aportacions de la persona convidada, i un exercici per treure a fora tot allò que a vegades portem mig amagat.
També hem parlat de la sortida de vacances, i ens ha portat uns llibres amb imatges i mapes del país a visitar. Avui era divendres, un diumenge per al nostre convidat, i per tant un dia especial de pregària. El fet religiós ha anat sortint al llarg de la vetllada, i es podia veure com el nostre hoste era profundament religiós i un amant de la filosofia.
Ens ha manifestat que li agradaria crear un grup de debat sobre les religions, i s'ha referit en més d'una ocasió als seus mestres, de Manresa, de Còrdova. Hem quedat que ens retrobaríem a la tornada, i d'aquesta manera li explicaríem el viatge i li retornaríem els llibres.