dimarts, 23 de desembre del 2008

Segon dia a Marraqueix

Es tractava de llevar-se aviat per anar a veure l'Atlàntic. La destinacio era Essaouira, una ciutat molt turistica i amb un port pesquer molt dinàmic.
Més o menys uns dos-cents quilometres de carretera en mal estat, que es troba en obres per convertir-se en autoviq.
La primera parada, tret d'una de tècnica, ha estat d'allo més turistica en el sentit més ridicul del terme, i ha consistit en fotografiar unes cabres enfilades a dalt d'un argan (una espécie d'olivera tipica d'aquesta zona), pero que mirat en positiu ha servit perquè en Pep ens expliqués el per què de l'oli d'argan.
Lligat amb aquesta parada ha vingut la segona, on hem visitat una cooperativa de dones, solteres i vidues, dedicades a l'elaboracio d'oli, per menjar, pero també d'engüents diversos.
Al port d'Essaouira entra peix en tot moment, molt peix blau, pero també algunes altres espècies, sempre amb molta gent bellugant-se amunt i avall, res a veure amb el que estem acostumats a casa nostra.
Els xiringuitos del costat del port, amb peix acabat d'arribar, es barallaven per atreure els comensals. Tauro, sardines; calamarcets, gambes i peix de Sant Pere, un bon assortit per preparar la tarda, amb la panxa satisfeta.
Hem visitat la Medina abarrotada de gent, comprant i venent... aprofitant les primeres hores de la tarda, abans no ens enfiléssim al cotxe per iniciar el cami de retorn.
Per sopar un altre plat tipic, i ja en van tres. Demà visitarem bé Marraqueix i buscarem una església per anar a la missa del gall.