dijous, 11 de desembre del 2008

Es tracta de penjar algú?

M'imagino que no sorprèn ningú el senyor Fraga, perquè tots sabem d'on ve i amb qui va governar. Potser el que ens hauria d'estranyar és que aquest senyor pogués continuar governant després de la mort del dictador. Només es pot entendre pel tipus de transició que vàrem fer, una transició que no va castigar a ningú, sinó que va servir per fer oblidar tot el que havia passat, per difícil que pogués semblar, permetent que els mateixos dirigents en vida del dictador, continuessin al davant, legislant i decidint a tort i a dret com si res no hagués passat.
Han passat més de trenta anys i encara som amnèsics, o això és el que volen fer-nos creure, i personatges com Fraga passaran com a dirigents demòcrates, perquè el seu passat obscur s'ha pretès emmascarar i dissimular.
Per què s'atreveix a mal parlar dels nacionalismes, quan és un dels grans defensors del nacionalisme espanyol? o és que el nacionalisme espanyol no existeix? si no existeix, de com en diem d'aquest integrisme espanyol?
A casa em deien que s'havia de disculpar la gent gran perquè a vegades no saben el que diuen, però no sé si aquestes persones han de poder tenir vida pública, i si els diaris han de publicar les seves atzagaiades. No sé si té capacitat suficient per ser senador, si volem que el Senat sigui alguna cosa més que una farsa, i arribi a aportar alguna cosa al funcionament democràtic de l'Estat. La cambra de les autonomies? no em feu riure!
El PP té un problema i no sé si seran capaços de sortir-se'n bé. Potser perquè hi ha massa gent dins el PP (i en algun altre partit espanyol important) que pensen el mateix, encara que no ho diguin. Si hem de fer fora els nacionalismes, traiem-los tots, també l'espanyol, o sinó acceptem que hi ha cabuda per a tots, però sense enredar a ningú.