dimecres, 3 de desembre del 2008

ETA torna a matar

Avui és un dia trist, ple de dolor i ràbia perquè una vegada més la mort injusta s'ha fet present al País Basc, una mort que ha vingut acompanyada, a Gavà, d'un tràgic accident amb 28 ferits, 18 dels quals es troben en situació crítica, molts d'ells nens.
Ens ho havien anunciat, després de la detenció del darrer dirigent etarra, un anunci, però, que no aportava cap garantia per evitar l'assassinat, perquè matar a traïdoria és molt fàcil, massa fàcil i massa corrent.
No podem dir res més del que ja hem pogut dir a cada ocasió en què el terrorisme ha actuat vilment, i ningú em podrà convèncer que sigui possible no condemnar un assassinat com el d'avui, sigui quina sigui la ideologia política i nacionalista. Treure la vida no té cap justificació possible, sigui quina sigui la seva intencionalitat.
És una llàstima que sigui només en situacions com aquesta quan totes les forces demòcrates es posen d'acord, però és evident que no hi ha raons més importants que l'assassinat, per agrupar en una sola veu tot el ventall de pensament polític.
I a Gavà molta tensió per conèixer el desenllaç de la tragèdia. Famílies de pocs recursos que una vegada més són protagonistes de la desgràcia.
Les dues notícies són prou importants com per deixar en un segon pla l'augment de l'atur, que afecta a molta gent, peró que davant la mort, no pot competir.