dimecres, 31 de gener del 2007

La promesa del regidor de Cultura

Avui hi havia diferents temes prou importants per parlar-ne en aquest blog: l’apujada de l’Euribor; la inconstitucionalitat de bona part de la Llei de Dependència, segons el Consultiu; els jutges i les exigències del Poder Judicial; la situació d’Equador... però he pensat que ja és hora que recordi al regidor de Cultura del nostre Ajuntament, la promesa que va fer, en directe, al programa Nocturn de Ràdio Arenys. Segons les seves paraules, es comprometia a que, una vegada aprovat el Pressupost Municipal 2007, crearia una comissió de cultura, per decidir l’ús d’una part del seu pressupost.

No recordava l’import total, ni tampoc va especificar quina part del pressupost posaria en joc. El Pressupost es va aprovar inicialment en el Ple Municipal de 27 de desembre de 2006 i, atès que no s’hi varen presentar al·legacions, va quedar aprovat definitivament i publicat al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona núm. 18, del dia 20 de gener de 2007.
El pressupost de despeses de cultura és de 988.343,97 euros, però d’aquests n’hi ha 218.750 que es dediquen a sous del personal. N’hi ha 136.787 que van als Museus, 47.436,97 al Centre Salvador Espriu, i 94.000 per a la gestió del Teatre Principal. De moment en queden 491.370.
L’import destinat a lloguers, compra i manteniment de mobiliaris i instal·lacions, és de 205.220 euros. De la resta n’hem de treure 114.650 euros, per petites despeses de funcionament i estudis, i 22.500 euros per subvencions, per la qual cosa ens queden 149.000 euros per gastar.
D’aquests 149.000 euros, el pressupost en destina 6.000 a premis, 3.000 al Cicle Primavera de les Arts, i 140.000 euros per les festes populars.
A partir d’aquí doncs, el regidor pot convocar les persones que cregui oportú i de la manera que consideri millor, per decidir una part del pressupost d’enguany, i d’aquesta manera poder complir una promesa, abans no s’acabi el mandat. Les promeses anteriors ja no hi serà a temps.

2 comentaris:

antondensi ha dit...

Hola Xavier. Aquest comentari no es sobre asquest article. He llegit el teu escrit al butlleti de El Canvi sobre el Pont entre politics i ciutadans i estic totalment d'acord amb tu. Visc a Martorelles i per desgracia, la majoria de ciutadans hem perdut la confiança i il.lusió amb els nostres politics.
L'he donat moltes voltes i penso que l'única forma de intentar canviar les coses es des de dins.
Ja vaig enviar un e-mail a Ciutadans pel Canvi. En el cas de que us presenteu a les municipals, m'agradaria parlar amb vosaltres.
Antonio Sánchez

xfebrer ha dit...

Antoni,

He intentat enviar-te un correu electrònic a l'adreça de la teva pàgina, però el servidor me'l retorna.

Xavier