dijous, 11 de gener del 2007

Vilaweb canvia d'imatge

Des d’ahir dimecres, Vilaweb ha canviat d’imatge i les edicions locals surten amb el disseny que tenia l’edició general des de fa un temps. L’edició d’Arenys, que és la que jo miro, presenta les notícies d’una manera més clara, la qual cosa ajuda molt més a captar el contingut. A més sembla que s’obre més ràpidament, i això sempre s’agraeix.

L’accés a Internet encara no és massiu, tot i que cada vegada som més els que busquem la notícia davant de l’ordinador en lloc de la pantalla del televisor. El diari és diferent, i a mi em sembla que no es podrà substituir fàcilment. És per això que cal agrair les persones que treballen per fer més agradable la nostra navegació. Ja no parlem només d’obtenir les notícies, sinó que a més demanem que ens les presentin de manera atractiva.
Un fet interessant, que no hauria de passar desapercebut és l’abast de l’edició. Els dos Arenys es presenten junts i comparteixen notícia. Se’m fa difícil parlar de la relació entre els dos Arenys, bàsicament perquè els he conegut de gran, i no és el mateix. No tinc l’experiència de nen ni de jove, compartint Institut o rivalitzant, encara que m’ho han explicat. Tot i així m’atreveixo a pensar que a diferència del que sol passar entre pobles veïns, en el cas dels dos Arenys hi ha també una certa voluntat d’anar junts. Trobaríem força persones que prefereixen parlar d’Arenys, sense diferenciar si es parla de Munt o de Mar, i jo penso que, sense necessitat de perdre la identitat, convindria anar plegats en moltes situacions.
Cada vegada resulta més evident la necessitat de mancomunar serveis, encara que només sigui per qüestió econòmica. Hi ha unes prestacions que el municipi es veu obligat a realitzar, que resulten més econòmiques quanta més població les comparteix. Però també hi ha serveis o activitats que un municipi de catorze mil habitants no es pot permetre, i en canvi de la mà d’altres municipis, pot resultar viable.
No seria estrany, doncs, que els dos Arenys cada vegada anem més de bracet, i a més, si el govern català arriba a desencallar la nova divisió territorial de Catalunya, ens adonarem que, sense necessitat de donar de baixa municipis, tendirem a compartir serveis i activitats.