dilluns, 29 de gener del 2007

VIA i Ciudadanos, dues opcions més a Arenys de Mar

Aquest cap de setmana s’anunciava a Arenys de Mar, la presentació d’un sisè partit a les eleccions municipals del mes de maig. Em refereixo a “Ciudadanos partido para la ciudadania”. Els que seguim de prop la política, no ens ve de nou, ja que des del primer dia s’ha pogut observar que a la nostra vila hi havia gent disposada a donar suport al partit d’Albert Rivera.

D’entrada es fa estrany, perquè portem molts mandats amb les cinc formacions tradicionals, les mateixes que hi havia al Parlament de Catalunya fins a la darrera legislatura. Ara, podria ser que imitéssim al Parlament i incorporéssim el nou partit.
Els que defensem la necessitat que la ciutadania participi en els afers públics que l’afecten, hem d’aplaudir totes les iniciatives que sorgeixin, sempre que tinguin la voluntat de servei a la població, fet que se’ls suposa. La decisió de presentar-se a governar un municipi ha d’anar acompanyada d’un programa d’actuació, transparent i viable, que engresqui la ciutadania a acudir a les urnes.
La tradició electoral arenyenca, ens diu que fins ara només quatre formacions polítiques (CIU, PSC, ERC, ICV), s’han presentat amb un programa electoral en forma de llistat d’accions a dur a terme, amb un resultat que no vull valorar sinó que ho deixo al vostre criteri. De les quatre formacions, les tres primeres en nombre de vots, repeteixen, i la quarta es presenta amb un grup d’independents (VIA), i de moment ja han donat mostres d’estar-hi treballant.
M’agradaria pensar que el nou partit no es presentarà seguint l’exemple del PP, amb qui sembla ser són força propers, sinó que ho farà amb un programa de govern engrescador i prou atractiu com per aconseguir un bon resultat. Seria una llàstima que es tractés d’una opció a remolc de l’èxit aconseguit a les eleccions al Parlament, i que només els poguéssim conèixer perquè parlen en castellà, i van en contra de la política d’immersió lingüística. Dic que seria una llàstima perquè en un Ajuntament, aquest tema no és prioritari, ja que no hi té competència, i quant a la llengua, ja hi tenim el Señor Secretario.
No sé si és demanar massa, però permeteu-me que somniï i m’imagini una campanya electoral de gent honesta, que no vol manipular la gent, que es presenta ensenyant totes les cartes, i que té el convenciment que presenta la millor opció per al bé d’Arenys. No m’agradaria una campanya d’insults, sinó de rivalitat sana, d’imaginació, de reptes per al futur. El PSC vol tornar a posar Arenys al mapa. Algú podrà pensar que no té sentit, i potser té raó, però jo veig un Arenys que ha perdut qualitat de vida, iniciativa i poder econòmic, i potser per això el nom de la vila s’ha fet prescindible a l’hora d’editar el mapa.

1 comentari:

Maiol Sanaüja i Soler-Rossell ha dit...

Comença a bullir l'olla de poltrones municipals... qui guanyarà? Es preveuen unes eleccions d'allò més intrèpides amb la de possibilitats a escollir a qui dipositar el vot desencisat i cansat amb tantes opcions polítiques.

Ja saps què n'opino al respecte, ho trobo fantàstic! Com més plural sigui la democràcia, més apte i ferma creix dia rere dia.

Tanmateix, si C's hi entra, serà un insult per tots nosaltres! Una blasfèmia al mateix ens consistorial i al conjunt dels arenyencs; perquè si precísament aquests aconsegueixen obtenir representació, desitjo que alguns partits polítics "propers" deixin de mirar-se el melic i apliquin DE DEBÒ l'autocrítica i, alhora, propugnin un reciclatge integral.

Molt bon article Xavier!

Perdona les molèsties, però, canvia les meves dades personals i el bloc que em tens enllaçat per:

- http://maiolsanauja.blogspot.com/
- Maiol Sanaüja

Moltes gràcies!