dissabte, 12 d’agost del 2006

Racisme a Zaidín (Osca)

Ahir us parlava de Pàdua, Itàlia, on l’Ajuntament ha fet construir un mur per aïllar un barri conflictiu amb 1.500 persones, la majoria immigrants. Avui però he trobat una altra notícia a la premsa escrita que també mereix alguns comentaris, perquè ens ajudi a veure que el racisme existeix i arriba a cotes inimaginables.

Resulta que el poble de Zaidín (Osca) està de festa. L’Ajuntament va organitzar un sopar popular i va preveure la venda de 500 tickets al preu de 2 euros. Fins aquí tot sembla normal. Hi havia, però, una limitació a l’hora de comprar els tickets: durant els primers dies només els podien adquirir les persones autòctones i a partir del dijous hi tenien accés els immigrants, això sí, sempre i quan en quedessin per vendre. No en varen quedar.
Alguns veïns han protestat i fins i tot n’hi ha que varen adquirir tickets pensant en veïns i coneguts immigrants. L’alcaldessa, que és del Partit Aragonès Regionalista, ho ha justificat dient que “el Ayuntamiento, alguna preferencia ha de tener con los suyos”, i ha afegit que si no ho feien d’aquesta manera, els immigrants haurien adquirit tots els tickets.
Com podeu veure, segons l’alcaldessa “los suyos” són els autòctons, i en canvi els immigrants deuen ser “los otros”. Potser seria bo que el partit li digués alguna cosa a l’alcaldessa, a no ser que tots pensin de la mateixa manera.

1 comentari:

Ramon Vinyes ha dit...

De fet parles de Saidí, poble de parla catalana a la Franja de Ponent i que ja ha estat notícia per la immigració diverses vegades com de fet passa amb altres pobles on hi ha agricultura i campanyes de recollida de fruita. Ironies de la vida, el nom Saidí es de clara ascendència aràbiga com també el seu orígen. A més, i copio de la Gran Geografia Comarcal de Catalunya, a l'escut hi ha un cap de moro de Sable tortellat d'or. A part d'això, impresentable. No es tracta de compartir els costums i evitar els guetos?