dimarts, 6 de setembre del 2005

Recollida de trastos vells

No és la primera vegada que se'n parla però sembla que tot i les queixes i suggeriments l'equip de govern no vol trobar una solució al mal ús que els ciutadans fem de la recollida de trastos vells.
Com cada més, el sector d'Arenys de torn s'ha vist ple de trastos de tot tipus a l'espera que el servei de recollida passés porta per porta a endur-s'ho tot, com si tots els ciutadans ens haguéssim posat d'acord a fer una mudança. (per cert ahir dilluns el carrer de Sant Rafel i el de Sant Jaume varen estar tancats bona part de la jornada, per una mudança, o almenys això deia un cartell molt ben situat al Rial de Sa Clavella, on no hi constava ni l'horari ni cap signatura o autorització municipal. És així que s'han de fer les coses?).
Continuant amb les mudances, vull dir amb la recollida de trastos vells, ja seria hora que es prengués una solució. No pot ser que el nostre poble, durant quatre dies (darrerament són dos dies per sector) estigui ple de trastos: matalassos, electrodomèstics, material d'obra...
A tot això cal afegir-hi la picaresca de botiguers que potser recullen el moble vell quan et porten el nou producte però, per estalviar-se haver de pagar, després ho deixen al carrer com un ciutadà més.
Però deixeu-me que hi afegeixi un exemple més. L'escola bressol municipal (o l'escola pública Sinera) han fet endreça i ahir dilluns, a 2/4 de 4 de la tarda, ja havien deixat tota la vorera plena de caixes, cadiretes, joguines i altres materials. Pel què sigui, avui dimarts a 2/4 de 4 de la tarda, vint-i-quatre hores després, encara hi era. I us faig una pregunta: És un bon exemple per al ciutadà, veure com un servei públic (sigui l'escola bressol o l'escola Sinera), incompleix la norma de treure els trastos a partir d'una hora determinada del vespre del dilluns? I una altra: No creieu que essent serveis públics podrien pactar amb la brigada o l'empresa amb qui l'Ajuntament pugui tenir externalitzat el servei, perquè es recollís d'una manera diferent?
Algú, a arenyautes, ja ha opinat en alguna ocasió que el servei de recollida de trastos vells, tal com s'està fent a Arenys, hauria de canviar. Si no vaig equivocat, el mateix govern també ho pensa, però... No serà que tenen por de prendre mesures dràstiques per no perdre electorat? A casa sempre m'havien dit que quan vols acontentar a tothom fas descontent a tots. I aquest govern cau sistemàticament en el mateix error.
Crec que ja és hora que es busquin solucions a aquesta disbauxa que ens costa molts diners a tots. Convido a tothom a presentar propostes. La meva seria que el servei es dugués a terme, a demanda. Quan es personalitza un servei, és més fàcil evitar abusos.
Cal demanar més consciència al ciutadà, però s'ha de començar donant exemple. Aquest govern ens va prometre un Arenys més net i jo no l'hi sé veure. No nego que els ciutadans en som responsables però els governants han de fer més esforços per aconseguir allò que ens varen prometre. No s'hi val carregar-nos el mort i penjar-se les medalles. S'han de trobar solucions abans no sigui ja massa tard.