dijous, 22 de setembre del 2005

La compatibilitat del SOVI

No és la primera vegada que en parlo i ja l'any passat vàrem organitzar una xerrada sobre la pobresa i va sortir el tema. Es tracta de la situació en que es troben moltes persones grans, que no havent estat pobres, la societat les ha fet pobres.
Una llarga reivindicació de les vídues per aconseguir la compatibilitat de la paga de viudedat amb l'assegurança obligatòria de vellesa i invalidesa, coneguda per SOVI.
Ha calgut que el Partit Popular caigués del govern espanyol per aconseguir fer compatibles ambdós pagaments i minorar les dificultats d'una part de la població, a qui la societat no els ha fet justícia.
Ahir el Ministeri del Treball i Assumptes Socials va donar el termini del 30 de novembre per sol·licitar la compatibilitat, i que tindran efectes des del dia 1 de setembre passat. Considero indispensable que es treballi a fons perquè cap de les persones afectades es quedi al marge per desconeixement o dificultats de presentar la sol·licitud. Els partits polítics, les administracions públiques i la societat civil en general, hem de donar-ho a conèixer i ajudar les persones que ho necessitin perquè puguin gaudir d'aquest dret que se'ls ha negat durant tants anys.
A la comarca, CDC ha donat el primer pas i espero i desitjo que no siguin els únics. També els ajuntaments, amb coneixement directe del cens de població, cal que facin arribar la informació i la seva ajuda.
Una vegada regularitzada aquesta injustícia, caldrà veure en què queda tot plegat i quins passos més cal fer per aconseguir dignificar la vida dels nostres pares i avis, que el nostre món tan competitiu i poc previsor ha deixat de banda amb tan poca consciència.