diumenge, 21 de març del 2021

Un ritme massa lent en la vacunació

Aquest cap de setmana llegia l’article de Paul Krugman a l’Ara, extret del diari The New York Times, que es referia a lo malament que s’està gestionant la vacunació a Europa, començant pel mateix moment de realitzar la compra. L’autor ho explicava de manera molt clara i et fa adonar que és molt fàcil fer-ho malament.

Ara hi he pensat arran de les informacions que rebem sobre reprendre a Espanya la vacunació de l’AstraZeneca a partir de dimecres i les queixes de personal autoritzat de per què s’ha d’esperar a dimecres i no es pot fer de manera immediata.

Cal afegir el període de vacances de Setmana Santa, que també es vol fer una aturada. No s’ha dit i comprovat que la vacuna redueix el perill de contagi i salva moltes vides? Doncs per què aquesta lentitud en subministrar la vacuna?

Hi ha coses que no les entenc i potser caldria explicar-les millor. Aquesta manera de fer és la que treu credibilitat als nostres dirigents i ens fa dubtar de tot i de tothom.

Tenim moltes ganes d’arribar a l’estiu amb una certa normalitat i tal com van les coses no es veu que això pugui acabar sent així. El ritme de vacunació està sent molt lent, sobretot si es compara amb països com els EUA o la Gran Bretanya.