dimarts, 16 de març del 2021

Què passa amb la vacuna AstraZeneca?

Avui els dubtes i preocupació es centren en la vacuna AstraZeneca que, com tots sabem, se n'ha aturat la seva aplicació. I els que esperen la segona dosi? Aquesta seria probablement la pregunta més intrigant per aquelles persones que varen rebre'n una primera dosi i que en pocs dies han de rebre la segona. Si es confirma que la vacuna provoca problemes de salut, què els passarà? No rebran la segona dosi? En rebran una altra de diferent?

Només ens faltava això per acabar-ho d'arrodonir! El ritme de vacunació no és bo i a sobre ara es paralitza, si més no uns dies, per assegurar que no comporta cap perill. Si hi havia gent atemorida, ara encara n'hi haurà més, sobretot les persones que han estat vacunades amb AstraZeneca, i els seus familiars.

Aquesta setmana també han obert les comarques i ja es podrà circular per tot Catalunya, encara que amb un certificat d'autoresponsabilitat. Es demana que només siguin desplaçaments amb la bombolla familiar, per evitar escampar la malaltia. I s'espera poder obrir aviat els restaurants en horari de vespre. Una petició que ve de lluny i que podria iniciar la recuperació d'una economia molt malmesa.

No sé si tot això és l'inici del retorn a una normalitat tan desitjada, però de ben segur que tots plegats en tenim moltes ganes. La gent està cansada i els joves encara més. L'obligació de ser a casa abans de les 10h. del vespre no és una mesura fàcil de complir, sobretot en edat de sortir les nits, de gresca. Esperem que les autoritats sanitàries sàpiguen el que fan i que aquest deixar anar una mica més de la corda no provoqui una reculada en la millora de la situació pandèmica.