dijous, 18 de març del 2021

És la CUP i no el PDeCAT

Àngels Chacón lamenta que la CUP condicioni el nou govern, perquè són uns antisistema. Ella hauria volgut fer aquesta feina. Ella pretenia ser qui condicionés la formació del nou govern, però no va poder. La gent no la va votar, i sí que ho va fer a la CUP i li va donar nou escons. No és casualitat, sinó que és la voluntat dels electors.

Ho dic perquè a vegades se'ls oblida que els resultats electorals no són un fet casual, sinó que és l'opinió de tot un poble, i en aquest cas la diferència és ben clara. Convé tenir present que el poble és sobirà i que decideix quins són els polítics escollits, o més aviat, quines candidatures, ja que no pot triar les persones.

Entenc que es vulgui justificar, sobretot si té ganes de continuar en política. A ningú li agrada perdre, que la gent no et tingui en compte i que opti per altres propostes i persones, però s'ha de ser realista i acceptar el joc. El seu discurs no va motivar, ja sigui perquè era molt semblant a d'altres, i no hi podia competir, o perquè no era prou clar.

A mi, particularment, no em va quedar del tot clar si eren, o són, independentistes moderats, o s'apuntaven a allò que més punts els pogués donar. A l'hora de calcular l'abast de l'independentisme els han col·locat entre aquests, però realment ho eren? Alguns antics militants d'Unió Democràtica deien que els havien votat, i que no ho haurien fet si s'haguessin presentat amb JxCat. Vol dir això alguna cosa?

La CUP condiciona el govern perquè forma part del tram independentista d'esquerres que no està d'acord amb la manera de fer dels altres dos socis de govern. Som molts que no estem d'acord amb la manera que han governat JxCat i ERC. És lògic que hi hagi espai per als discrepants. Ara el que es tracta és de formar una aliança, cedint les parts, per arribar a l'acord que els porti a construir un govern fort, que això és el que Catalunya necessita. Em sap greu per la senyora Chacón, però s'ha d'adonar que la seva opció, és per ara minoritària.