dimarts, 23 de març del 2021

Tanda de converses de la presidenta del Parlament

La presidenta del Parlament català, la senyora Laura Borràs, ha iniciat els contactes amb els líders dels diferents partits polítics amb representació parlamentària, per poder proposar, divendres, un candidat a formar govern. Tots en tenim moltes ganes i ens ha promès que hi haurà Ple, però el que no sabem és si hi haurà candidat.

Paral·lelament, el senyor Illa també s'ha començat a reunir amb els líders dels partits no independentistes, per intentar aconseguir el màxim nombre de vots i poder optar a formar govern. Aquest seria el supòsit d'una manca d'acord entre els tres partits independentistes per fer president a Aragonès.

He llegit algun escrit a les xarxes socials en què es diu que hi ha militants de JxCat que demanen a la direcció que enllesteixin el pacte amb ERC, després que aquests ja hagin pactat amb la CUP. Som molts els no militants que demanem que hi hagi una resolució o altra, però que s'acabi aquest mal pas d'aquests mesos. Demanem que enllesteixin l'acord o el desacord, però que divendres puguem tenir escollit qui serà el nou president o presidenta del govern català.

Aquest matí llegia que el conseller Puigneró manifestava que el possible pacte amb ERC estava molt verd. Jo entenc que és important que s'aconsegueixi un bon pacte que duri més de quatre dies, però també penso que han d'aprendre a cedir i no esperar que tot els quadri. Un articulista, que ara no recordo, deia que el pacte es feia en la discrepància. Hi estic d'acord, i crec que ens falta encara molt per aprendre a pactar, perquè donem massa importància a la discrepància, com si no hi pogués haver pacte possible. A veure si la presidenta acaba de parlar amb tothom, però el que és més important, que surti d'una vegada un candidat per ser votat aquest divendres.