dilluns, 18 de juliol del 2016

Rajoy i Rivera es retroben donant l’esquena al PSOE

No em direu que els espanyols no han d’estar desconcertats amb tot el que estan fent els partits polítics. Ni sentit comú, ni lògica, ni compromís ideològic, ni res de res. El senyor Rivera que en les anteriors negociacions pactava amb Pedro Sánchez la presidència del govern espanyol, ara ho farà amb el PP. Què ha canviat?
A mi que no em vinguin a dir que ara és més lògic que es doni suport a Rajoy que abans, sobretot quan s’ha passat tota la campanya electoral i més, negant qualsevol tipus de suport a la persona de Rajoy. És que ara ja no és corrupte? És que ara ja no és un ninot que no desencalla les coses?
Que ningú es pensi que jo trobava més lògica la combinació C’s – PSOE que no pas l’actual C’s – PP, res de tot això ans el contrari. Trobo que té molt més sentit que Ciudadanos pactin amb el PP perquè són molt similars i probablement els primers varen fer perdre la majoria absoluta del PP. Amb aquest gest es fan perdonar.
En una situació normal diríem que Ciudadanos ha mort com a opció política a Espanya i retorna als braços del PP d’on, per a molta gent, no havia d’haver-ne sortit mai.
El gest, però, de C’s té també un component de càstig al PSOE per no haver estat capaç d’aconseguir el pacte a tres en les anteriors negociacions. Ara Rivera li diu a Pedro Sánchez que es quedi a l’oposició, que és el lloc que li correspon com a polític fracassat.
A nosaltres els catalans, ni fa ni fu. Ja sabíem que d’aquestes eleccions, passés el que passés, no en trauríem res de bo. Nosaltres ja tenim prou feina per organitzar-nos i deixar de fer el ridícul. Si us haig de ser franc, no sé on som, i em fa l’efecte que no sóc l’únic. Fins i tot diria que la gent de l’ANC ja voldria ser l’endemà de l’onze de setembre, perquè a hores d’ara no tenen cap ganes d’organitzar res.