dissabte, 2 de juliol del 2016

L'aturada del procés és ara més versemblant

Digueu-me que no em fiqui on no em demanen i que no en sé de la missa la meitat, però mirant les notícies que surten a la premsa em fa l'efecte que CDC està construint un gran bunyol. Vull dir que veig molta gent amb les mans llefiscoses sense saber què fer ni com eixugar-se-les.
No penseu que estigui parlant de corrupció, que avui sembla que no puguem parlar de res més. Em refereixo que hi ha molts manobres i la direcció no la veig prou clara, que tingui les idees massa clares, vull dir. Refundar és un verb que costa de tenir clar. És d'aquells que són tan oberts que tothom els interpreta a la seva manera. 
Què ha passat amb els simpatitzants d'Unió? Han passat a la sala d'espera del PP? Estan esperant recuperar forces per tornar-ho a intentar? Se n'ha quedat algun a CDC? I el senyor Gordó on el situem? Artur Mas el defensa, però no sé si té gaires més amics dins de CDC. Vol realment liderar el nou partit? Això vol dir que la nova CDC, agafi el nom que decideixin, ja no serà més independentista? Hauran acabat la feina el ministre de Defensa en funcions i l'exdirector de l'Oficina Antifrau?
Com podeu veure, no sé massa res del que està passant, però tot encaixaria amb el suggeriment que feia aquest dissabte al diari ARA, el director de l'Escola de Cultura de Pau, el senyor Vicenç Fisas. "Sentint-ho molt, crec que hem de parar màquines, i dir-ho clar i català. Si s'explica bé, la gent ho pot entendre". I perquè ho diu, doncs perquè segons Fisas "Els números no quadren", ja que fan falta moltes més persones favorables a la desconnexió d'Espanya.
I tot això ho dic perquè sempre he defensat que Catalunya sense CDC no aconseguiria la independència, per molta empenta que tingués ERC, sobretot comptant que el PSC hi està en contra i En Comú Podem no ho té gaire clar, en funció de quins siguin els seus interessos electorals.