diumenge, 3 de juliol del 2016

Daniel de Alfonso, un home molt viatjat

Sembla ser que l'exdirector de l'Oficina Antifrau és un home molt viatjat. M'imagino que és de les persones que creu en la formació continuada i que acudia a tot tipus de certàmens amb la voluntat d'estar al dia i poder fer una bona feina, amb responsabilitat i coneixement actualitzat.
És bo que les coses se sàpiguen i siguin explicables i entenedores, sobretot ara que la corrupció és tan present a la política, però també a l'economia i a la societat en general. Ara que l'exdirector ha quedat sense feina i sembla ser que es reincorporarà a fer de jutge, és molt important que no hi hagi cap tipus de dubte que la seva gestió ha estat immaculada, tret d'alguna conxorxa contra el procés i els seus dirigents. Imagineu-vos que heu d'anar a judici i us toca aquest senyor. Quina serà la primera cosa que us vindrà al cap?
El problema del nostre país és que hi ha tanta gent implicada amb la corrupció que ja no et fies de ningú. Dubtes que els càrrecs polítics utilitzin bé els recursos públics i no es paguin temes particulars amb diner públic. Que sàpiguen portar una doble comptabilitat, però no la que ens imaginem, per experiència, sinó la particular o familiar, i la que es deriva del càrrec que ocupa.
També és cert que hi ha moments en què la línia divisòria es fa difícil d'identificar. Ara no recordo quin ministre era que anava molt sovint a les Canàries, on casualment hi vivia una gran amiga seva. Hi anava per feina i es trobava amb l'amiga, o bé anava a veure l'amiga i passava per l'oficina a treure el cap? A compte de qui havien d'anar aquestes despeses?
Si el responsable de l'Oficina Antifrau es trobava a Madrid amb el ministre, les despeses havien d'anar a compte de l'Oficina, oi? Hi anava en virtut de ser el responsable d'aquesta oficina, encara que potser el motiu... 
Ara que ja sabem què cobra cada càrrec electe i els seus nomenats, caldrà treballar per conèixer quins beneficis en treu a més a més: dietes, desplaçaments... No us estranyi que la suma superi l'import de la nòmina.