diumenge, 10 de juliol del 2016

Aquest cap de setmana ha nascut i ja l'han batejat

Diuen que Rajoy ha regalat un pernil al president nord-americà. És cert? Com s'ho farà per entrar-lo al seu país? Ja hi ha pensat el responsable de protocol? Rajoy, segur que no perquè això no li correspon saber-ho, com moltes altres coses.
I els exconvergents ja tenen nom! Partit Demòcrata Català. Dels tres a escollir, com ja avançava ahir, és el més encertat, tot i que sembla que els ex d'Unió no ho veuen bé perquè s'assembla massa al seu nom: Demòcrates de Catalunya.
Ja se sap, si utilitzes noms genèrics és fàcil que coincideixin amb altres grups. Qui es fa dir demòcrata o liberal o popular es pot trobar amb altres grups amb noms similars. Per cert, sempre m'ha fet gràcia que a Espanya el partit nostàlgic del franquisme i defensor de les elits en contra de la classe treballadora s'anomeni "Popular". No sé a quina accepció del popularisme es refereix. M'imagino que es tracta de vendre fum amb actituds populistes, com molt bé entenem, però mai defensant els interessos de la classe popular. Tota una curiositat!
I ara que parlo del Partit Popular, em ve al cap els insults del cap de premsa de l'Ajuntament d'Arenys de Mar contra els votants d'aquest partit, concretament a les eleccions del 20 de desembre. Els trobo totalment desafortunats i impropis d'una persona pública. Una cosa és criticar i una altra de molt diferent és insultar. I encara més, una cosa és criticar els polítics d'un partit que et sembla que no ho fan bé, i l'altra és insultar els electors.
Es pot criticar el ministre en funcions de Defensa, per les seves actuacions poc democràtiques, per no dir gens, i demanar-ne la dimissió. Dir d'ell que ha estat el pitjor ministre de tots els temps, però no hi ha ni un sol elector que els hagi votat que haig d'aguantar l'insult d'un cap de premsa d'un ajuntament.