diumenge, 24 de juliol del 2016

La renovació de la dreta catalana passa per Marta Pascal

Finalment es parla de 80 el nombre de víctimes d'ahir a Kabul, i avui 21 persones més a l'Iraq. És impossible seguir el còmput de morts a la memòria perquè no hi ha dia que no es parli d'atacs terroristes en una o altra part del món. 
Quant a Espanya continuem esperant que els partits estatals decideixin si donen el govern a Rajoy, després d'haver-ho negat durant tota la campanya electoral i més, o bé realment es posen d'acord per desbancar-lo. 
Hi ha qui diu que per als catalans el millor que pot passar és que continuï governant Rajoy. Potser per això Homs va permetre l'actual composició de la mesa del Congrés i qui sap si també col·laborarà perquè surti escollit president. Jo penso que seria necessari vetar un nou govern del PP, vista la situació i tot el que ha passat durant aquests darrers cinc anys.
El PDC d'Artur Mas i Carles Puigdemon ha optat per la vigatana Marta Pascal per renovar-se i deixar enrere els darrers anys de CDC. Certament necessiten un canvi important i, sobretot, deixar clar qui són i quins són els seus principals objectius. 
Quan dividíem la població amb esquerra, centre i dreta, per col·locar-hi els partits polítics que hi tenen el camp d'actuació, ens trobàvem darrerament amb alguns buits. Des que CDC va apostar fortament per la independència, el tram centre-dreta ha grinyolat i ha perdut el partit de referència. No és estrany, com ja he comentat en alguna altra ocasió, que hagin sortit persones i famílies polítiques interessades en ocupar aquest buit. Seran els propers mesos claus per demostrar qui es fa amb aquest espai. PDC intentarà recuperar-lo, però el seu objectiu independentista pot restar-li força o bé que l'hagi de compartir amb altres formacions que opten per continuar a Espanya. Tot i que l'artífex ha estat Artur Mas, Marta Pascal haurà de demostrar que només ella i la seva generació poden treure el partit de l'atzucac.