dimarts, 24 de maig del 2016

L'estratègia de Pedro Sánchez

Hi ha coses que no entenc. De fet hi ha moltes coses que no entenc, i ara una d'elles és l'estratègia del PSOE poc abans d'iniciar-se la campanya electoral de les properes eleccions generals. Si no m'han mentit, Pedro Sánchez va declarar que ell no seria president del govern amb els vots de Pablo Iglesias. Si són certes aquestes paraules, no entenc amb qui compta per aconseguir la presidència, i per què rebutja pactes abans de conèixer què passarà.
He intentat posar-me a la ment del candidat socialista i només he trobat un parell de possibilitats improbables i una d'impossible. La que descartaria qualsevol persona amb una mica de seny és creure que el PSOE pot obtenir majoria absoluta. Si això no passa, que no passarà, les possibilitats d'aconseguir la presidència vindrien de la mà d'uns molt bons resultats que li permetessin sumar la majoria absoluta amb C's, o amb el PP. En ambdós casos, però, caldria que superés el PP, i això tampoc no passarà, per evitar que C's no pactés amb el PP, o pretendre que Rajoy li cedís la presidència havent quedat primer.
Després d'aquesta anàlisi només se m'acut pensar que Pedro Sánchez s'ha equivocat i que si vol mantenir la paraula, el seu futur com a diputat i líder del PSOE té els dies comptats. Esclar que... en política no sempre es manté la paraula. En aquest cas, rectificant, podria tenir alguna possibilitat.