dimarts, 31 de maig del 2016

L'ajuntament d'Arenys ens demana l'opinió

Celebro que el govern municipal de la vila iniciï un procés de consulta als vilatans per demanar què voldríem que s'instal·lés en el nou tram cobert de La Riera. Tot i que cada quatre anys tenim l'oportunitat d'escollir els nostres representants, que no l'alcalde o alcaldessa, i que per tant els concedim el dret a decidir la millor manera de dirigir el municipi, està bé que per a casos concrets es faci una consulta per conèixer l'opinió majoritària dels arenyencs.
Convé que la consulta estigui ben preparada i es procuri que el resultat sigui el més eficient possible, atès que si només pretenem escriure una carta als reis, la qualitat del resultat serà força qüestionada. Vull dir que cal evitar un segon hospital al Xifré. Una consulta mal plantejada i molt mal assessorada per part d'una empresa professional, que no va servir de res, però va tenir un cost.
Desconec el plantejament actual de la consulta sobre La Riera, però avanço que seria bo que ens informessin de les possibilitats reals que hi ha. Puc imaginar-me que el meu suggeriment no podrà ser de plantar-hi una pineda, però desconec el pes per m2 que pot aguantar l'estructura que cobreix La Riera, i com això altres detalls. És bo que des d'un principi coneguem les regles del joc i no deixar-ho tot per a les segones parts, que és quan es desanima la gent i costa tornar-los a engrescar. 
Quant als pressupostos participatius, discrepo de la incorporació d'un percentatge en despesa corrent. Continuo pensant que el projecte té molt de sentit en inversió a l'espai públic i no tant en la part social que ha de formar part del programa de l'equip de govern.