dissabte, 14 de maig del 2016

El cara o creu dels Sànchez

Tenim a dos Sànchez que se la juguen gairebé a cara o creu. Avui, a les eleccions de l'ANC, els resultats poden posar en evidència la presidència de Jordi Sànchez, que des que la va assumir no ha passat per uns moments de glòria, amb força contestació interna. Una segona vegada qüestionant-li el lloc no ho podria suportar.

L'altre Sánchez, en Pedro, s'ho juga tot el dia 26 de juny. Un resultat advers en les eleccions generals el deixarien sense capacitat per liderar el PSOE i de seguida saltaria la presidenta andalusa, que fa molt temps que l'està acorralant amb molta pressió, tanta o més que els partits adversaris.

Pedro Sánchez s'encomana a Catalunya a la Meritxell Batet, la seva mà dreta. És conscient que només amb un bon resultat a Catalunya pot tenir algunes opcions de fer un bon paper en el conjunt d'Espanya. Caldrà veure si el cop de geni a València l'ajudarà o bé l'acabarà d'enfonsar.
Som molts els que no es agrada que ens vinguin de fora a donar lliçons i dir com hem d'actuar. Si jo fos socialista valencià no estaria gens content. A Catalunya, però ja fa temps que el PSC no compta per a res i només actua com a sucursal del PSOE. Pedro Sánchez no haurà d'extralimitar-se en res, i menys comptant amb José Zaragoza com a home fort i fidel a les seves llistes.