diumenge, 28 de febrer del 2016

Votacions per passar l'estona

A pocs dies del debat d'investidura, presumiblement fallit, la notícia del dia passa pel resultat de la consulta interna del PSOE en relació al pacte amb C's. Poca participació i majoria favorable al pacte fan parlar a militants i aficionats a la política, en un moment que no acabem d'entendre si es tracta d'un joc o tot això va seriosament.
Com ja deia l'altre dia, el pacte entre PSOE i C's no porta enlloc, sinó va acompanyat d'altres suports que, de moment, no s'esperen. El PP està desitjant que passi de pressa la setmana i tornar a intentar construir el gran pacte, el que sí que donaria prou vots per escollir president i no ho tinc tan clar, per aconseguir estabilitat.
Diuen que la majoria dels votants de C's apostarien per un pacte amb el PP, que ja sabem que no sumen i que necessiten més vots. La gràcia de C's és haver aconseguit sembrar el dubte entre suficient gent sobre la seva ideologia. A Catalunya ho tenim clar des de molt el principi. Tot i que es va alimentar de militants i simpatitzants de PP i PSOE, la ideologia predominant és clarament de dretes i l'única cosa que els uneix és la seva lluita contra tot allò que fa olor de català.
No és estrany que els obedients i fidels seguidors del seu amo, del PSC, hagin faltat més a la cita de la consulta, encara que els que ho han fet han donat màxim suport a Pedro Sánchez. Per al PSC sumar-se a C's és molt gros i probablement si no en fan fàstics és perquè consideren que el pacte no tirarà endavant.