dimecres, 24 de febrer del 2016

PSOE i C's signen un pacte per anar on?

Què hi ha al darrere del pacte entre PSOE i C's? un acord tàcit perquè s'hi incorpori el PP?
Les declaracions de Rivera després de la signatura del pacte amb el PSOE, que de moment no porta enlloc, les podria reproduir qualsevol franquista o nostàlgic de l'Espanya d'ara fa quaranta anys.
No sé si Sánchez és prou conscient del que està signant, o simplement farà qualsevol cosa per poder arribar al govern espanyol, encara que sigui sacrificant els principis elementals del socialisme i arrastrant el partit al fons de l'abisme.
Puc imaginar-me els problemes de consciència de Miquel Iceta veient cap on els guia Pedro Sànchez. El PSC coneix molt bé C's, quins varen ser els motius de la seva creació i quin és el seu gran objectiu.  Sánchez i els qui l'assessoren probablement es troben ofuscats, però estic segur que tard o d'hora obrirà els ulls, tant de bo no sigui massa tard.
Es tracta d'un pacte que no suma per al debat d'investidura i que condemna a un fracàs de govern, a no ser que realment tinguin el PP a punt de sumar-s'hi. Si és així, qui queda més malparat és el PSOE, amb una imatge de partit d'esquerres molt desdibuixada. És una segona part del pacte de la mesa del Congrés, amb un president socialista, però amb una majoria de PP+C's.