dilluns, 1 de febrer del 2016

Tenen llicència d'activitats les sales i teatres de la vila?

Ahir l'Ateneu arenyenc va convocar els seus socis per informar-los de com està el tema de la subvenció que la Diputació els va concedir per a les obres de la planta baixa i que no han pogut executar perquè no disposen de llicència d'activitats. Segons la junta de l'entitat la culpa és de l'Ajuntament, però per què?
Si fos periodista hauria anat a demanar a les dues parts quina era la seva visió per després informar i opinar fins i tot, però no és el cas. A casa hem rebut l'escrit de l'entitat explicant què passava i hem llegit les opinions de l'alcalde o del mateix primer tinent d'alcalde, explicant la seva versió. 
Potser és molt clar, però jo no ho acabo d'entendre. És evident que un espai de concurrència pública on es porten a terme activitats diverses, necessita disposar de llicència per aquestes activitats, i també de les mesures arquitectòniques, d'aforament i condicions mínimes de seguretat, i l'administració ha de vetllar perquè es compleixin.
Les preguntes que llanço des del meu bloc són: Per què l'Ateneu no té llicència d'activitats? L'ha sol·licitat i no l'ha obtingut perquè l'equipament no reuneix les condicions mínimes necessàries? No l'ha sol·licitat mai? Amb les obres projectades es podria aconseguir la llicència?
I aprofitant l'avinentesa preguntaria: Té llicència d'activitats l'edifici del Calisay? i el Teatre Principal? i la Sala de festes Principal? i els Seràfics? En té coneixement l'Ajuntament? A tots aquests espais, que s'hi organitzen actes i festes, es compleixen les normes de seguretat?
Els pares, pels nostres fills, però també per a nosaltres mateixos, ens agradaria saber que tots els espais de concurrència pública de la vila tenen els permisos en regla. Davant de la situació de l'Ateneu, molt em fa témer que hi força descontrol, i que seria interessant i necessari que se'n fes un repàs. Per cert, si a l'Ateneu no se li pot donar la llicència d'activitats, en tot cas no serà culpa dels tècnics, oi?