dissabte, 13 de febrer del 2016

President Puigdemont, no només els altres ho fan malament

He escollit la columna de l'Antoni Bassas, avui al diari ARA, perquè m'ha semblat interessant tenir present que l'autocrítica és necessària per anar fent camí. No ens podem mirar sempre el melic, ni creure que només els altres s'equivoquen.
Tal com diu l'Antoni Bassas, el president denunciava la renúncia del govern espanyol a invertir a Catalunya, en el seu discurs d'inauguració de la línia 9 del metro de Barcelona, mentre milers de barcelonins quedaven atrapats a la C-17, per culpa d'unes obres, al meu entendre, mal planificades.
Governar no és fàcil i cal estar pendent en tot moment de totes les circumstàncies. El manteniment de les carreteres s'ha de planificar bé, i organitzar-lo per a quan menys molèsties puguin ocasionar. Una cosa són els accidents i esdeveniments fortuïts i involuntaris, i una altra de molt diferent són les obres de manteniment, que podem preveure i decidir quan es fan.
De ben segur que els responsables de carreteres tenen clar quins dies i hores són les més concorregudes en cada moment i a cada tram, i a partir d'aquí es pot decidir quin és el millor moment per treballar-hi, reduint el nombre de carrils disponibles. Probablement un divendres laborable al matí és un dels dies que no té grans afectacions, però cal estar alerta de la singularitat dels divendres. Si coincideix en què Barcelona celebra la seva festa, és previsible que molts barcelonins decideixin avançar el seu cap de setmana a la segona residència. Això s'havia d'haver previst i, probablement, suspendre les obres de manteniment d'aquell dia.
Està bé que reclamem la gestió dels trens de rodalies i la inversió que ens nega l'Estat a Catalunya, però no podem descuidar-nos de les nostres responsabilitats. Penso que hauríem d'ensenyar targeta groga al conseller i al seu equip, i demanar-los que estiguin més atents en la seva feina.