dijous, 11 de febrer del 2016

La participació com a excusa per les diferències polítiques

Cada vegada parlem més de participació, però caldria estar alerta de no prostituir la paraula i que només la posin en pràctica quan als polítics els interessa o bé no es posen d'acord. La participació ens l'hem de creure i no jugar amb ella. 
El president de la Generalitat ha manifestat que demanarà al territori la seva opinió sobre BCN World, per l'enfrontament intern del mateix govern i pacte. El conseller d'Economia diu que la consulta s'ha d'estendre a tot el territori català. CDC està a favor del projecte i també la majoria de la població del veïnat. ERC hi està en contra i busca el suport de tots els catalans contraris al projecte. 
Com podem veure, els partits polítics juguen amb nosaltres, fent-nos creure que són molt participatius i volen la nostra opinió, quan en el fons el que busquen és que guanyi la seva opció. Pot ser aquest el motiu que cada vegada tinguem menys fe en els nostres polítics i ens creguem menys la participació.
A la nostra vila l'alcalde promet moltes consultes, però el seu govern és incapaç de presentar un Programa d'Actuació Municipal. Es parla molt de transparència, però desconeixem què s'està fent a l'ajuntament.
Confio que la petició d'ICV tingui més suport dels altres partits de l'oposició, i forcin a que el govern, en minoria, confeccioni el PAM abans de que s'aprovin els pressupostos. La meva por, però, és que tot quedi en un no-res, i continuem el mandat municipal amb actuacions a mata-degolla, sense planificació ni transparència.