dimarts, 16 de febrer del 2016

La M. Antònia ens va anunciar el nom del president

Tot i que ja es dóna la data de la investidura del nou president del govern espanyol, el socialista Pedro Sánchez, la informació que ens arriba dels seus contactes amb Podemos, ERC i DiL fa preveure que el suport no serà suficient i caldrà buscar una alternativa. 
De totes maneres, amb l'experiència catalana, no podem descartar cap jugada de darrera hora que ens proporcioni l'acord necessari perquè el líder del PSOE sigui el nou president del govern. De fet en això jo no n'hauria de dubtar, perquè en la darrera tertúlia del nostre grup, la M. Antònia ens va informar que tindríem president socialista. I si la M. Antònia ho diu...
No vàrem aconseguir que ens donés molts detalls, però estava convençuda que Pedro Sánchez tindria el suport de Podemos i suficients abstencions com per aconseguir la presidència. Veurem si ho encerta (cal dir que mai va preveure que el president català fos en Puigdemont).
Avui Pablo Iglesias recordava als socialistes que no fa gaires mesos el PSC defensava una consulta legal. La política té això. Es fan moltes declaracions, promeses i amenaces, i al cap dels anys es demostra la incoherència i el canvi de jaqueta. La sort de molts polítics és que tots plegats tenim poca memòria, i no sortim al carrer a denunciar l'engany que patim els electors. N'hi ha que ens canvien el discurs l'endemà mateix de guanyar les eleccions, i d'altres esperen una mica més. M'agrada que hi hagi qui s'encarregui de recordar-nos què han dit i quan, que ens refresquin la memòria i els puguem deixar en evidència. Malgrat tot... continuen guanyant les eleccions.