dimarts, 1 de desembre del 2015

Audiència Pública sense Pla de Mandat?

Diuen que el problema de l'administració pública és la poca transparència i la gairebé nul·la avaluació dels exercicis acabats. Normalment es treballa el pla de mandat i els diferents plans d'actuació municipal, amb pocs indicadors, s'ensenya un pressupost inicial, i es passa de puntetes amb el pressupost liquidat, i encara més amb la valoració de l'exercici tancat.
A Arenys de Mar, pel que veiem aquests dies, ni tan sols es té clar el Pla de Mandat. A hores d'ara els arenyencs desconeixem quin és el Pla de Mandat del govern municipal, i tampoc el Pla d'Actuació Municipal per al 2016. No en sabem res, però demà convoquen una Audiència Pública per parlar del Pressupost 2016. Un pressupost per fer què? Està clar en què es vol invertir? I si ho tenen clar, quins són els objectius a un i a quatre anys de mandat municipal?
L'Audiència Pública a la nostra vila es converteix en una pantomima per cobrir l'expedient (ho obliga el ROM) i poder dir que els arenyencs podem participar en... en què podem participar? 
Diu el govern des del seu web municipal "...Les xifres que es presentaran no seran, però, les definitives, ja que el govern i els grups de l'oposició estan treballant plegats encara en la confecció d'aquests. El que sí podran copsar els assistents, seran les línies generals -molt similars en quant a xifres amb les de l'exercici present- i les prioritats d'actuació de cara al 2016..."
Penseu que, amb aquesta presentació, seran molts els arenyencs motivats per assistir a l'Audiència? Si us haig de ser franc, com que em parlaran del pressupost inicial, en relació a l'inicial anterior, i no el liquidat, i em diran que encara ho han de consensuar tot, m'espero a saber el final, i entretant, des de casa meva, els demano que m'expliquin el Pla de Mandat.
I l'oposició què hi pinta? La meva impressió és que es dedicarà a queixar-se durant quatre anys i a esperar a veure què passa després. Entretant el PSC valorarà la possibilitat de tornar a entrar a govern i confiar que d'aquí a quatre anys no li tirin en cara els seus simpatitzants.
Decepció, molta decepció, però en cap cas sorpresa. Amb els resultats que es varen produir el mes de maig, no es podia esperar gaire res millor.