dijous, 24 de desembre del 2015

Malgrat tot i a uns quants, Bon Nadal

Alguna vegada havia sentit dir que el pitjor de l'església catòlica eren els capellans. Sona fort i caldria saber per què s'afirma de manera tan contundent. M'imagino que n'hi ha de tots colors i segur que tots n'hem conegut un grapat, i interessants. Potser la frase més que referir-se als pobres capellans, caldria aplicar-la més amunt, als bisbes, per exemple. En aquest cas hi hauria més coincidències.
Espanya ha estat una reserva important en moltes coses, i en el cas de bisbes amb mentalitat absoluta i passada de moda, d'ultradreta fins i tot, en trobaríem una bona colla. N'hi ha hagut, i encara en queden, i el que és pitjor és que n'hi ha de ben joves. 
"Un aquelarre de laboratori", ha dit el bisbe de Còrdova, referint-se a la fecundació 'in vitro'. N'ha dit més, perquè quan es posen a xerrar no els ve d'aquí. "La dona dóna escalfor a la llar. Quant més dona i femenina sigui, millor per a tothom a la família".
Si no creus en res, aquests discursos són interessants per provocar tot tipus de burla i crítica als drets de l'institució, no sempre ben vistos per tothom. Si creus i tens fe, et resulta dur haver d'aguantar aquestes miserables paraules de la boca d'un personatge que es diu representant de Crist al món. Jo no sé si des de dalt Jesús es fa un tip de riure o simplement ens ho proposa com a prova de superació.
Avui celebrem el naixement de Jesús, que va venir a la terra a salvar-nos, però convé que tingui en compte que ens ha deixat cada deixeble, que ens el podria estalviar.
Que tingueu tots un Bon Nadal.